Omega i Ølensvåg er i en voldsom ansettelsesboom. 200 personer på vel ett år får jobb i selskapet.

Skrevet .

IT-konsulentselskapet har mer enn 1000 medarbeidere på oppdrag for kunder over hele verden.

Selskapet leverer prosjektstyringsverktøyet Pims og konsulenttjenester til kunder innen olje- og gass, men har de siste årene også satset tungt på blant annet bygg- og anlegg, samferdsel og IT-bransjen.

– Vi opplever sterk vekst innenfor programvareutvikling og konsulenttjenester. Vi har ansatt over 100 nye medarbeidere det siste året og forventer å doble dette tallet innen året er omme, sier daglig leder Petter Aalvik (bildet) .

Nå har selskapet nettopp inngått en rammeavtale med Statoil og skal  levere IT-ressurser til selskapet.Rammeavtalen trer i kraft fra 1. september, og gjelder for behov som ikke allerede er dekket av eksisterende avtaler.

Avtalen omfatter 17 ulike IT-fagområder, blant annet Big Data, Analytics, Machine Learning og kunstig intelligens, skyteknologi og -tjenester, Internet Of Things, IT-applikasjon, utvikling og støtte, IT-rådgivning og prosjektledelse. Omega er en av tre leverandører som har fått tildelt rammeavtale.

Omega samarbeider med ledende leverandører av spesialistkompetanse som dekker hele bredden av fagområder. I dette samarbeidet inngår KnowIT, CombiTech, Affecto og CentPro.

– Denne avtalen er viktig for oss, Statoil har helt fra starten vært en av våre viktigste kunder, og avtalen representerer en ny dimensjon i vårt samarbeid. sier Aalvik.