Lurer du på å starte egen bedrift? Regjeringen lover mer støtte og det gleder Hans K. Torske i Innovasjon Norge i Rogaland

Skrevet .

Han er seniorrådgiver i Innovasjon Norge og har base i Nord-Rogaland- vegg i vegg i Næringsforeningens lokaler i Meieriet i Karmsundgata.

Torske er glad for budsjettforslaget, som han mener viser en forsterket innsats på næringsutvikling og innovasjon over hele landet.

-Vi vet at bedriftene i Rogaland er gode nok til å nyte godt av de landsdekkende ordningene, sier Torske.

Han peker særlig på økningen i etablerertilskuddet, som gir gode muligheter for å skape lokal innovasjon og økt sysselsetting.

– Tilskuddet økes med 110.000 kroner til 190.000 kroner. Bedrifter som vil legge om til mer miljøvennlig teknologi m.m vil også kunne få økt støtte. Miljøteknologifondet styrkes med 50 millioner kroner til ca. 230 millioner.

 

HN inviterer til frokostkurs om statsbudsjettet 16. oktober.

Les mer her:

https://nforeningen.no/events/event/frokostkurs-16-oktober-statsbudsjettet-og-andre-viktige-endringer/

 

Innovasjon Norge kommenterer i en pressemelding  følgende punkter i Regjeringens forslag til statsbudsjett

  • Dette budsjettet styrker de områdene vi i Innovasjon Norge har ønsket å prioritere: økt satsing på gründere og forsterket satsing på miljøteknologi.
  • De regionale ordningene holdes på samme nivå som i 2014, og økningen i etablerertilskudd og miljøteknologi vil kunne komme bedriftene i Rogaland til gode.
  • Budsjettet viser også tydelig at regjeringen forventer en effektivisering av Innovasjon Norge som organisasjon. Det arbeidet er vi godt i gang med, og vi kommer til å gjøre endringer framover. Hva dette betyr for oss i Rogaland vet vi ikke ennå.
  • Regjeringen gjør slik den har signalisert i regjeringserklæringen, den reduserer særskilte virkemidler til bestemte sektorer (som marin, reiseliv og maritim) til fordel for styrket satsing på generelle landsdekkende ordninger.

Torske er svært interessert i å komme i kontakt med etablerere og bedrifter som kan være aktuelle for Innovasjon Norges ulike virkemidler. Har du en idé og lurer på hvordan du skal komme i gang kan du ringe gründertelefon 800 50 789 (09:00-15:00) eller ta kontakt direkte for et møte.