Kun to med tilknytning til Haugesund-regionen havner på Kapitals liste over Norges 100 mektigste kvinner. Thorhild Widvey rangeres på 10. plass

Skrevet .

Hennes regjeringskollega Solveig Horne havner på plassen bak. Widvey kommer fra Karmøy, men er bosatt i Oslo. Horne er fra Etne, men bor nå i Stavanger

Ikke unaturlig er det politikerne som dominerer kartet. Statsminister Erna Solberg, finansminister Siw Jensen og næringsminister Monica Mæland er rangert som landets tre mektigste kvinner. På fjerdeplass kommer NHO-direktør Kristin Skogen Lund.

Her er Kapitals vurdering av «våre» kandidater:

10. Thorhild Widvey (58) – Kulturminister

Hun har vært statssekretær i både Fiskeri- og Utenriksdepartementet, olje- og energiminister under Bondevik II-regjeringen og medlem av Høyres sentralstyre siden 2006. Karmøy-kvinnen Widvey har dessuten en næringslivserfaring som er få politikere forunt. Topptunge styreverv som Aker Philadelphia Shipyard, Akva Group, Oslo Havn, Morpol og Hitec Vison, for å nevne et fåtall av selskapene hun har hatt lederverv i. Nå er det kulturbudsjettet på 12 milliarder kroner og hele kulturpolitikken hun styrer over. Hun er trygg og solid i jobben, men turte ikke å røre pressestøtten og la seg langflat for storforlagene når det gjaldt ny bokavtale.

11. Solveig Horne (45) – Barne-, likestillings – og inkluderingsminister

Fremskrittspartipolitikeren har hatt en eventyrlig maktreise fra butikkslakteriet til kongens bord. Etter statsrådsutnevnelsen havnet hun fort på pressens slakterbenk da gamle uttalelser om voldtekt og homofili ble hentet frem. Selv om Facebooksiden “Solveig Horne må gå” nå har over 7.000 likes, står Horne fast ved sin taburett. Det kan virke som hun har vokst i takt med kritikken som har haglet. Hun fremstår med stadig større selvtillit og har mye energi til å gjennomføre den politikken hun står for.

Her er heler lista:

http://www.hegnar.no/kvinner/artikkel507101.ece