Østensjø rederiet og adm.dir. Johannes Rokstad er blant rederiene som har måttet varsle permitteringer ved årsskiftet. Her i aksjon under Næringsforeningens julemøte.

Den maritime klyngen i vår region omsatte for formidable 52 milliarder i fjor. Men himmelen ser ikke like blå ut i år...

Skrevet .

Maritim Rapport 2015 er klar. Den forteller om økt omsetning i 2014, men usikre utsikter for 2015, heter det i en pressemelding fra Maritimt Forum.

Aldri tidligere har den maritime klyngen på Haugalandet og i Sunnhordland hatt en høyere aktivitet målt i omsetning enn i 2014. Dette viser den ferske rapporten som Maritimt Forum for Haugalandet og Sunnhordland legger frem ved inngangen til det nye året. Økningen fra 2013 er på 7,7 prosent. Samlet omsetning i 2014 kom opp i 52 milliarder kroner. Rapporten har blitt utgitt årlig siden 2001.

Men bedriftene som svarer i undersøkelsen som ligger til grunn for rapporten, er usikre på hvordan 2015 blir. Usikkerheten skyldes et dramatisk fall i oljeprisen høsten 2014 og lavere investeringsnivå i olje- og gassindustrien.

Den maritime rapporten kunne ikke ha blitt presentert uten svar fra 85 bedrifter i klyngen.