250 000 til Maritimt testsenter

08.06.2022
Hele konsortiet bak satsingen: Haugesund Kommune, Karmøy Kommune, Karmsund Havn, Kopervik Havn, Høgskulen på Vestlandet, NORCE, Deep Ocean, Massterly, Zeabuz, Marine Energy Test Centre, Simsea Real Operations, Reach Subsea, SEAM, Brødrene Aa, Kolumbus, ITS Norway, Haugesund brannvesen, Sustainable Energy katapultsenter og Maritime CleanTech. Foto: Terje Rudi.
-Dette er med på å styrke Haugesund og regionen innenfor den maritime sektoren, sier næringssjef i Haugesund Kommune, Annette Sæther.
 Regional, kultur og næringsutvalget har bevilget 250 000 til Maritimt testsenter for autonome skip, navigasjonsteknologi og fjernstyrte operasjoner. Næringssjefen i Haugesund kommune var med på å skrive søknaden. Hun er åpenbart fornøyd:
 
-Dette er et steg i retningen av å få formalisert et maritimt testsenter i Haugesund som kommer til å tiltrekke mange aktører til regionen, sier Sæther.
 
Bevilgningen kommer etter det i fjor sommer ble klart at Sjøfartsdirektoratet og Kystverket godkjente sjøområdet Sletta, Smedasundet og Karmsundet som Norges nasjonale testområde for ny teknologi og autonome fartøy.
 
Ringvirkninger av det nasjonale testsenteret kan bli store. I søknaden til næringsfondet trekkes det blant annet frem økt sysselsetting og verdiskapning, økt attraktivitet og synlighet innen maritim teknologi, både nasjonalt og internasjonalt, og økt kunnskap i regionen.
 
Maritim
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund