SubseaPartner AS har kjøpt MV Pacific Supporter. Fartøyet forventes å ankomme Haugesund ca. 16. Juli.

SubseaPartner har kjøpt MV Pacific Supporter. Fartøyet inngår i SubseaPartner’s vekstrategi med operasjoner i flere markedssegmenter. 

Skrevet .

Nytt Subseafartøy til Haugesund

SubseaPartner AS har kjøpt MV Pacific Supporter fra Swire Pacific Offshore Ltd. (Pte) i Singapore og fikk overlevert fartøyet i Duala, Cameron 22. juni.  Fartøyet som er et ankerhåndteringsfartøy (AHTS) har skiftet navn til MPSV Subsea Supporter. Fartøyet, som er et Ulstein design, ble bygget i Japan i 1999.  MPSV Subsea Supporter har lugarplass til 24 personer.

 

Vekststrategi

-Dagens marked gir oss utfordringer men også muligheter for vekst i nye markedssegmenter,-Det krever riktig operasjonelt utstyr som kan benyttes i ulike markedssegmenter. Med en liten organisasjon, smarte løsninger og markedstilpasset utstyr kan vi også tilby konkurransedyktige rater for våre kunder.  MPSV Subsea Supporter vil bli utstyrt med en ny kran og kan mobiliseres med nylig innkjøpt mobilt dykkesystem og/eller ROV som en «Multi Purpose Support Vessel» (MPSV).  Fartøyet kan også benyttes til kabellegging eller som et ankerhåndteringsfartøy til støtte for verftsindustrien, eller som servicefartøy for mer krevende operasjoner i oppdrettsnæringen. Fartøyet inngår i SubseaPartner’s vekstrategi med operasjoner i flere markedssegmenter både nasjonalt og internasjonalt.  Vi har allerede vært i kontakt med utvalgte kunder og interessen for de nye fartøyet er stor, skriver adm. dir Bjørn Bruborg i en pressemelding.

 

Satser for fremtiden

Til tross for betydelig nedgang for oljeservice-bedrifter opplever SubseaPartner et klart bedre år i 2016 enn 2015.  1. juni ble Karsten Nes ansatt som Marine Manager i SubseaPartner og nå 4 uker senere har selskapet et nytt subseafartøy under norsk flagg (NIS) på vei til Haugesund.  SubseaPartner har et godt samarbeid med bl.a. Kystverket, Nexans og Statoil, sistnevnte med en rammeavtale for inshore dykketjenester i Norge. Det er også betydelig kompetanse i selskapet i forbindelse med riggvedlikehold og arbeid utført bl.a. på Westcon Yard i Ølensvåg. SubseaPartners vekstplaner vil i følge pressemeldingen bringe selskapet inn i nye markeder både nasjonalt og internasjonalt og dette skjer bl.a.  gjennom smarte investeringer i operasjonelt utstyr og allianser som gir oss ny markedstilgang.

 

Cinclus Equity Partner AS

SubseaPartner har samtidig inngått en avtale med Cinclus Equity Partner AS for å sikre selskapet kapital for videre vekst.Investeringsselskapet er godt kjent med SubseaPartner’s marked og forretningsmodell, og var også en aktiv eier når Riise Underwater Engineering (RUE) ble solgt til Fugro i 2010.  Cinclus og SubseaPartner har som mål å utvikle selskapet til en betydelig nordisk aktør i utvalgte markeds-segmenter for subseatjenester. 

Bildet under. Adm. dir Bjørn Bruborg i SubseaPartner AS.

m subsea Bjørn Brunborg

 

Om SubseaPartner:

SubseaPartner AS utfører ulike Subsea-tjenester, bl.a. luftdykking med inspeksjon, vedlikehold og reparasjon for olje -og gassnæringen og for maritim industri generelt. I tillegg har selskapet høy kompetanse for utføring av oljetømming av skipsvrak.  Selskapet har, frem til kjøpet av MPSV Subsea Supporter, operert DSV Risøy (Dive support vessel) med samme prosjektpersonell som har operert fartøyets aktiviteter siden år 2000.  SubseaPartner har en rammeavtale med Statoil for inshore dykking i Norge, og utfører bl.a. svært krevende vedlikeholdsarbeid på ilandføringsrørledningen (Statpipe) for gass til Kalstø.