Hallen til venstre skal Technip bruke til å håndtere det store Bøyla-prosjektet. Den er bygget på rekordtid og mer er i vente..

– Subseamiljøet på Killingøy er verdensledende på undervannsrørledningsoperasjoner. Haugesund er derfor det rette stedet å være for oss, sier Technip, som i går innviet splitter ny hall.

Skrevet .

– Dette er et av de største prosjektene vi har hatt innenfor basevirksomhet i vår region. Prosjektet vil engasjere et stort antall lokale underleverandører og tjenestetilbydere, og befester Killingøy som en av de mest attraktive offshore- og subseabasene i Norge.

Karmsund Havnevesen har foretatt store investeringer i infrastruktur her på Killingøy over de senere årene og vi er svært glade for at Technip ønsker å satse her, sier havnedirektør Tore Gautesen til Haugesunds Avis.

Åpningen av den nye hallen markerer at Technip velger Killingøy som hovedbase for det store Bøyla-prosjektet. Kontrakten på undervannsinstallasjonen i Alvheim-området i Nordsjøen er verdt 2,4 milliarder kroner for Technip.

– Killingøy har en historie som verdensledende klynge for rørledningsreperasjoner og ny undervannssveiseteknologi, sier Arnt Helge Reilstad i Technip.

Den nye industrihallen i Haugesund vil være basen for Marathons Bøyla-prosjekt, et av de største mobiliseringsprosjektene i Haugesund noensinne.

Beslutningen om å utvide på Killingøy ble tatt på grunnlag av forbedret havnekapasitet og at området nå er organisert og beredt for større og tyngre løfteoperasjoner, i tillegg til den sentrale beliggenheten på vestkysten, skriver selskapet i en melding.

– Vår tilstedeværelse vil gi Haugesund-regionen mer varierte oppdrag knyttet til tjenester for fartøymobilisering, utstyrsoppgraderinger, testing og vedlikehold.

Med Killingøy som base for offshoreutstyret, kan mange flere fartøy hente og returnere sitt utstyr med jevne intervaller under større operasjoner.

– Haugesund er en viktig strategisk beliggenhet for Technip, og dette er et viktig skritt mot å sentralisere våre operasjoner og mobile utstyrstjenester. Det er også mange kompetente og spesialiserte ingeniører og teknikere her som kjenner industrien svært godt.

.