Arbeidsplassene i Haugesund sikres etter at Statoil forlenger rammeavtalen med Solar.

Skrevet .

Statoil har kommet til enighet med Solar om å utløse opsjonen i dagens rammeavtale og dermed forlenget avtaleperioden fra februar 2016 til februar 2018. Forlengelse av avtalen har kommet som en naturlig konsekvens av forhandlinger i forbindelse med Statoil sitt effektiviseringsprogram STEP.

Ansvarlig for implementeringen av avtalen i Solar, Egil Finshus (bildet) sier at han er glad og takknemlig for fornyet tillit fra Statoil.

Finshus legger vekt på at Solars Offshoreavdeling i Haugesund har et sterkt kompetansemiljø mot offshoresektoren.

Kontrakten omfatter levering av elektromateriell til alle Statoil sine plattformer og raffineringsanlegg i Norge.

Hovedkontoret og sentrallageret til Solar ligger i Oslo. Imidlertid er det Solar sitt avdelingskontor i Haugesund med 15 ansatte som har hovedansvaret for all offshorevirksomhet i Norge.

Solar Offshore
Solar ble grunnlagt i 1919 av Jacob Jørgensen i Danmark, og har lang tradisjon og erfaring i å drive sourcingtjenester på elektromateriell kunder i Danmark, Sverige, Norge, Polen, Nederland, Belgia, Østerrike og på Færøyene.

I Norge startet Solar opp i år 2000, gjennom oppkjøp av Siemens Elektroengros as.
Foruten tradisjonelt elektromateriell tilbyr Solar materiell innenfor flere spesialområder, blant annet bygg- og industri-automatisering, kommunikasjonsteknikk, sikring/alarm, e-verksmateriell og elektromateriell for marine- og offshorevirksomheter.
Solars primære kundegrupper er elektroentreprenører, industribedrifter, e-verk og virksomheter innenfor marine og offshore.

Solar har tradisjonelt et godt samarbeid med elektroentreprenørenes landsorganisasjoner, og i Norge vil dette samarbeidet videreføres med NELFO-Foreningen for EL og IT Bedriftene.