Westcon Power & Automation overtok for en tid tilbake Simonsen Elektro for å komplettere tilbudet av elektro og automatiseringstjenester. Nå skal det satses mer på overvåking.

Westcon Power & Automation inngår samarbeidsavtale innen overvåkingstekonologi for marin- og oljesektoren

Skrevet .

Et pågående generasjonsskifte innenfor overvåkingsteknologi for marine- og oljesektoren gir muligheter for Westcon Power & Automation og Last Mile
Communication. De to selskapene inngår nå en samarbeidsavtale med mål om globale markedsandeler, heter det i en pressemelding.

Under en leverandør og kunde-samling i Oslo tirsdag kan Westcon Power & Automation og Last Mile Communication for første gang fortelle om sin samarbeidsavtale om markedet for marine
overvåkingssystemer – såkalt Maritime Vision Systems.
– Videoteknologi tilpasset bruk om bord på skip og oljerigger i ekstreme miljøer gjør arbeidsprosesser tryggere og mer effektive. Markedet vokser, og gjennom partnerskapet med
Last Mile Communication er vi godt posisjonert til å utfordre de store aktørene globalt, sier Geir Odland, administrerende direktør i Westcon Power & Automation.
I dag er det i hovedsak tradisjonelle, lukkede løsninger, såkalt CCTV (closed-circuit television), som brukes i visuell overvåkning. Systemene har klare begrensninger når det kommer til
integrasjon med andre systemer.

– Vi vil i samarbeid med Westcon tilby åpne løsninger som automatiserer informasjonen og lar seg enkelt integrere i en eksisterende plattform. På et skip eller en rigg betyr det at alle
overvåkningsfunksjoner og verktøyer er tilgjengelige på broen, sier Erik Sandsdalen, daglig leder  i Last Mile Communication.

Det finnes mange områder der videoteknologi kan løse oppgaver i ekstreme miljøer. Alt fra dagligdagse behov som produksjonskontroll, der et kamera koblet til en kran overvåker lossing
av utstyr, til kontroll av oljespill eller gasslekkasjer. Det finnes også teknologi for mer avanserte sikkerhetsløsninger, eksempelvis der termiske kameraer beskytter fartøy som laster olje.

Sandsdalen ser betydelig marked innen visuelle systemer i marine- og offshoremarkedet.

– Etterspørselen etter denne typen teknologi er stor og markedet er globalt. Vi behersker teknologien og har gjennom store kontrakter på landbasert sikkerhet vist vår
gjennomføringsevne. Westcon Power & Automation og Last Mile Communication utfyller hverandre meget godt. Sammen er vi krutt, sier han.

 

Om Westcon Power & Automation

  • Har i over 20 år levert elektro- og automasjonstjenester til offshore og maritim sektor
  • En del av Westcon Group
  • Hovedkontor i Ølensvåg med avdelinger på Karmøy og Stord

 

Om Last Mile Communication

  • Last Mile Communication har som hovedfokus å levere systemer og løsninger som ivaretar mennesker, liv og helse, viktige funksjoner og kritisk infrastruktur, samt drift, produksjon og tjenesteyting.
  • Bortfall eller stans i produksjon og levering av kritisk infrastruktur og samfunnsviktige funksjoner vil påvirke oss mennesker, industrien og våre arbeidsplasser.
  • Last Mile Communication har gjennom kompetansepartnere og systemintegratorer levert teknologi som løser segmentenes behov for sikkerhet og løpende overvåkning.

 

Om Maritime Vision System (visuell overvåkningsteknologi for maritim sektor)

  • Maritime Vision System er basert på en åpen IP software plattform som benytter COTS IT hardware. Systemet gir kunden friheten til å velge riktig hardware og sensorer og sikrer fremtidige integrasjonsmuligheter.
  • Stort fokus på enkel installasjon, operasjonell drift og vedlikehold er stikkord for systemet. Sammenlignet med tradisjonelle CCTV systemer blir det en stor reduksjon i antall komponenter som sparer tid og penger. Kvaliteten på bildene og brukervennligheten kan ikke sammenlignes med eksisterende løsninger.
  • Muligheten til å distribuere informasjon gir ytterligere operasjonelle muligheter.