Torger Reve vil få frem vestlendingen fra førStatoilsk tid. Den generiske vestlendingen som skaper noe nytt, tar risiko og klarer seg selv.

Skrevet .

BI-professor Reve, som er en av foredragsholderne på Haugalandskonferansen 4. mars 2016,  jobber nå med et stort program for regionalt entreprenørskap.

– I løpet av de to neste årene skal vi utvikle prosjekter og gjennomføre tiltak som skal omstille Vestlandet fra dagens oljeavhengighet til en kunnskapsbasert global region som har som mål å dominere de nye havnæringene.

Målet er å stimulere til flere risikovillige og litt gale entreprenører.  Det er slike entreprenører som kommer til å skape det nye næringslivet, enten de kommer fra universitetene og høyskolen (som ved MIT), eller mer sannsynlig, er entreprenører med næringslivbakgrunn, skriver Reve i en kronikk i nettavisen Sysla.

Reve deltar  i MIT REAP , et globalt program for å akselerere regionalt entreprenørskap. Det drives ut fra verdens fremste universitet innen innovasjon og entreprenørskap – Massachussets Institute of Technology (MIT) i Boston. Bedrifter med direkte utspring fra MIT har i dag like stor verdiskaping som Frankrike eller Italia. Ut fra et initiativ som ble tatt av Sørlandet Kompetansefond (hvor haner styreleder), deltar nå Sørvestlandet i MIT REAP programmet sammen med store byer og regioner som Tokyo, Beijing, Bangkok, Santiago, Ashod, Medina og Wales.

Sørvestlandet går fra Arendal til Ålesund,  med tyngdepunkt i Stavanger, skriver Reve.

Her er artikkelen sin helhet:

http://www.sysla.no/2015/11/17/meninger/slik-skal-vi-fa-radikal-omstilling-i-en-ny-region_67998/