Marine Aluminium skal bygge sin lengste teleskopiske gangbro noensinne til Østensjø-rederiets nybygg som skal leveres fra et verft i Korea. 

Skrevet .

Edda Accommodation, som drives av Østensjø Rederi, har bestilt et nytt boligfartøy som skal bygges ved Hyundai Heavy Industries Co., Ltd.

Gangbroen blir skreddersydd til denne typen boligfartøy, som skal fungere som boligkvarter for personell som arbeider med konstruksjon og vedlikehold av offshore-installasjoner over hele verden.

Gangbroen er utstyrt med regulerbar pidestal, innvendig adgang og aktiv bølgekompensasjon. Gangbroen skal leveres i slutten av 2014.

– Denne gangbroen måler 55,5 meter ved full lengde og den er den lengste teleskopiske gangbroen vi har bygget. Den representerer en milepæl for denne typen product, og vi ønsker å videreutvikle utvikle dette produktet framover, sier Arild Frøkedal, Sales Director ved Marine Aluminium.

– Vi er glad for at kontrakten for dette prosjektet gikk til et selskap som vi kan stole 100% på, og vi vet at Marine Aluminium er i stand til å løse denne oppgaven, med den erfaring, støtte og nytenkning dette selskapet representerer.

Vi er også glad for å kunne støtte et lokalt selskap og jeg gratulerer Marine Aluminum med kontrakten, sier Johan Rokstad, CEO ved Østensjø Rederi.

Marine Aluminium, med hovedkontor på Karmøy, er en verdensledende produsent av helikopterdekk og teleskopiske gangbroer.

Selskapet har produsert mer enn 60 teleskopiske gangbroer siden den første gangbroen ble levert på slutten av 70-tallet. Selskapet ble etablert i 1953 og har 60-årsjubileum i år.

Teleskopiske gangbroer gir trygge adkomstløsninger for offshore-personnel på flytende boligplatformer, rigger og skip.

Teleskopiske gangbroer fra Marine Aluminium leveres til skip og plattformer over hele verden.