Omgås du en sutrekopp, er det stor sannsynlighet for at du selv ender opp som en, viser ny forskning.

Skrevet .

Klaging, sutring og generell negativitet er direkte skadelig for hjernecellene våre.  Sutring og klaging simpelthen skader hjernecellene våre og gjør oss dummere. Og fordi hjernen vår fungerer som en muskel, betyr

det, at hvis vi oppholder oss i en negativ mentaltilstand over lengre tid, ved for eksempel å lytte til en sutrekopp, så er det stor sannsynlighet for at negativiteten smitter og at vi selv oppfører oss på samme måte, hevdes det.

Institutt for Personalutvikling gir deg 4 gode råd for å håndtere klaging og sutring:

Skap avstand

Den enkleste og raskete måten er å umiddelbart skape avstand. Tenk på det som passiv røyking. Hjernen din vil takke deg, hvis du kan få klagingen på avstand.

«Hva har du tenkt å gjøre med det?»

Dette enkle spørsmålet kan lett få en sutrekopp til å klappe igjen, for svaret er ofte: «jeg vet ikke». Enten går det opp for personen, hvor irriterende han eller hun kanskje høres ut, eller enda bedre så begynner personen kanskje å reflektere over hvordan vedkommende kan gjøre noe med problemene sine.

Ta på deg din imaginære boblehatt

Er du fanget i et selskap av sutrekopper, som du ikke kan gå i fra, så trekk den mentale boblen over hodet hvis du gjerne vil spare hjernecellene dine. Mediter deg vekk fra situasjonen og ta en mental gåtur på din hemmelige, karibiske stand. Husk å smile og nikke på de rette tidspunktene!

Vær positiv!

Vær det gode eksemplet, dropp klagingen og prøv heller å ha positiv innvirkning på omgivelsene dine – du får garantert igjen for innsatsen!