Disse elevene fra Våge skule på Finnås har vunnet fylkesfinalen for Ungt Entreprenørskap med sine smarte energiløsninger

Unge bømlinger gjør det alltid skarpt i entreprenørskap. På Nyskapingskonferansen på Stord viste elevene fram sine modeller for smarte energiløsninger.

Skrevet .

– Dåke blir flinkare og flinkare, sa prosjektleder Nina Østensjø Borrevik i Ungt Entreprenørskap opprømt,  etter at hun nok en gang hadde opplevd skolelevene fra Våge vise fram modellen for smarte energiløsninger.

Den vant de nettopp fylkesfinalen med,  og som seg hør og bør ble de trukket fram og hedret for sin skaperevne under Nyskapingskonferansen på Stord.

Der fikk over 150 deltakere se de unge bømlingene med den største selvfølgelig presentere hvordan det er mulig å lyse opp mørke veger med smarte energiløsninger.

På alle skoletrinn har Bømlo år etter hevdet seg i toppen på fylkesmønstringene i Ungt Entreprenørskap.

Nå skal elevene fra Våge måle krefter med kolleger på landsplan, og med den innsikt og det engasjement som elevene viste på Stord, skal det ikke forundre oss om de stikker av gårde med trofeet i den nasjonale konferansen heller..

Nyskapingskonferansen samlet rekordoppslutning i år. Idar Vollevik holdt åpningsforedraget, og gav en ærlig skildring av en turbulent grundertilværelse.

Westcon-grunder Øystein Matre fortalte sin historie og to kjenninger fra årets Haugalandskonferanse, Agnes Berntsen fra Fevik Hotel  og Torstein Hatlevik på Haaheim Gaard gav også deltakerne et innblikk i motivasjon og drivkrefter

bak suksessrike forretningsprosjekter.

Rune Bruvik, som har satset på noe så sjeldent som design og produksjon av klokker i høykostlandet Norge og med base i Haugesund, gjorde også inntrykk med sin historie.