Statoil har inngått en opsjonsavtale med Westcon Yards i Florø om leie av kaiplass og klargjøring av plattformdekket til Valemon før montering i Nordsjøen.

Skrevet .

Plattformdekket til Valemon-feltet skal etter planen ankomme Westcon Yards i Florø mot slutten av juli. Her skal plattformdekket rengjøres og klargjøres, før det installeres på understellet i Nordsjøen ved hjelp av tungløftfartøyet Saipem 7000.

Avtalen med Statoil er en opsjon som kan iverksettes dersom transporten fra Sør-Korea ankommer Nordsjøen før tungløftfartøyet er klart til mobilisering, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Med mindre det oppstår endringer i tidsplanen, vil Valemon være det første offshoreprosjektet for Westcon Yards i Florø etter at vi endret strategien for å komme inn på dette markedet. Det er derfor en milepæl og et prestisjeprosjekt for oss. Vi ser nå virkelig frem til å ta i mot plattformdekket og samarbeide med Statoil, sier Gustav Johan Nydal, administrerende direktør ved Westcon Yards i Florø.

– En avgjøredne årsak til at vi fikk denne kontrakten er  arbeidet som er gjort med utdyping av kaiområdet. Det viser seg allerede at denne investeringen var en klok beslutning av våre eiere, sier Nydal.

Valemon-plattformen forlot Samsung-verftet i Goeje i Sør-Korea søndag 15. juni om bord på transportskipet Dockwise Triumph. Skipet skal etter planen bruke 45 dager på den 11.500 nautiske mil lange seilasen til Norge.

 

Westcon Yards i Florø

  • Utfører reparasjoner-, vedlikeholds- og ombygging av skip, borerigger og undervannsinstallasjoner
  • Har i overkant av 100 fast ansatte
  • En del av Westcon Group