Torsdag formiddag ankom spesialskipet Dockwise White Merlin til Westcon Yards i Ølensvåg.(foto: Westcon/Øyvind Sætre)

Westcon er godt forberedt til å starte operasjonen

Skrevet .

Torsdag formiddag ankom spesialskipet Dockwise White Merlin til Westcon Yards i Ølensvåg. Skipet, som har seilt var Sør-Korea, var lastet med det enorme dekket til Aasta Hansteen-plattformen. Hos Westcon skal det 24.000 tonn tunge dekket lastes om vedfør det fraktes videre til Digernessundet på Stord.

– Selv om Westcon har lang erfaring med store operasjoner, er det første gang vi er involvert i denne typen operasjon. Vi har forberedt oss godt og ser frem til å starte arbeidet, sier Malvin Eide, riggsjef ved Westcon Yards.

Ved Westcon blir operasjonen gjennomført ved at katamaranene legger seg under toppdekket samtidig som «Dockwise White Marlin» senker seg ned i sjøen. Når katamaranene har overtatt vekten av toppdekket, blir det løst fra «Dockwise White Marlin» og sikret for transport til Stord på rammer laget spesielt for dette oppdraget. Operasjonen vil ta om lag en uke.

Se bildene fra ankomsten her: https://www.dropbox.com/sh/0plru3lvpu70ae1/AABCiDri6twYIU7SYVf4_sH9a?dl=0 (foto: Westcon/Øyvind Sætre)