Ingeniørstudentene i FormulaStudent-teamet ved Universitet i Stavanger (UiS) ser et stort potensiale i å bruke den planlagte Fjord Motorpark ved flyplassen på Helganes som testbane

Skrevet .

– En lukket testbane blir svært viktig for å utvikle teamet framover”, sier Christoffer Leidland Andersen som er teamsjef for FormulaStudent ved UiS.

I fjor reiste teamet direkte fra laboratoriet og rett til konkurransen ved Silversone-banen i England, uten å ha testet racerbilen eller fått trent kjøreteknikk.

Da konkurrerte 132 universiteter fra 34 land om å bli beste team med egenutviklet racerbil. Antall deltager land og universitet øker hvert år og Norge ble representert i 2012 for første gang.

I tillegg til fart, akselerasjon og kjøreegenskaper, konkurrerer studentene i energieffektivitet, design, m.m.

De store bilprodusentene er til stede hvert år og speider etter unge ingeniør-talenter, heter det i en pressemelding fra Fjord Motorpark.

Vi har et sterkt behov for testing av konstruksjon og komponenter, og ikke minst å trene på kjøreferdigheter.

I tillegg til at Fjord Motorpark kan gi oss viktige testfasiliteter, tror vi også på synergier mellom vår teoretiske kunnskap og motorsportutøvernes praktiske kunnskap.

Selv om målet med FormulaStudent prosjektet ikke er å utvikle kompetanse innen motorsport trenger vi et aktivt motorsportmiljø for å utvikle oss som ingeniører, sier teamsjefen.

Sjefsingeniør John Charles Grønli og senior ingeniør Ahmad Yaaseen Amith ved institutt for konstruksjonsteknikk og materialteknologi, trekker også fram andre prosjekter hvor de utvikler elektriske kjøretøy og som passer godt til Fjord Motorparks visjon om bruk av fornybar energi.

Arvid Grimstvedt i Fjord Motorpark er begeistret for et gryende samarbeid med universitetet og studentene.

– Fjord Motorpark kan utvikles til en viktig testarena for kunnskapsutvikling innenfor flere teknologiske felt. Det handler kun om å se mulighetene og samfunnsnytten, sier styrelederen i Fjord Motorpark.

Fjord Motorpark er fra før involvert i et forskningsprosjekt innen tematurisme sammen med forskningsinstituttet Polytec og Senter for Næringslivsforskning ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

Studien viser bl.a. at ingeniører er mer interessert i motorsport enn andre yrkesgrupper.

Grimstvedt tror derfor at Fjord Motorpark også kan bidra til å trekke viktig ingeniørkompetanse til regionen.