Westcon favoritt til stor jobb

18.10.2010
Westcon i Ølensvåg trekkes fram som favoritt til å få jobben med å ferdigstille Scarabeo-plattformen. Det vil i tilfelle gi jobb til 500 mann i et halvt år.

Taubåtene som frakter "Scarabeo 8" har satt kursen mot Ølensvåg, og Øyvind Bakkevig i Westcon sier at det er tegn som peker på at de får kontrakten for ferdigstillelse av riggen, skrifgver olininfo.no

Westcon i Ølen har tidligere vært utpekt som favoritten til å få kontrakten for ferdigstillelse av "Scarabeo 8". Ifølge informasjon fra IAS er begge slepebåtene på vei til Ølen, og mandag morgen var de to slepebåtene "Sea Wolf 1" og "Sea Bear" utenfor kysten av Lisboa, Portugal.

- Ingen ting er underskrevet ennå, sier finansdirektør Øyvind Bakkevig til Oilinfo.

- Det er tegn som peker mot at dere får kontrakten?

- Det er tegn som peker mot dette, men vi ønsker ikke å si noe konkret før kontrakten er underskrevet. Vi sender ut en melding når vi vet noe, den ene eller den andre veien, sier Bakkevig.

Det ble tidlige kjent at Westcon i Ølen har vært favoritt for jobben med å ferdigstille "Scarabeo 8" før den skal videre til Barentshavet for å bore 22 produksjonsbrønner på Goliat.

Kontrakten for ferdigstillelse av riggen skal være en av de største innen rigg i Norge den nærmeste framtiden. Egentlig skulle riggen ferdigstilles ved et verft i Italia, men forsinkelser og misnøye skal ha gjort at eier Saipem ønsker å gi et norsk verft jobben.

For kort tid siden sa Saipem til Aftenbladet.no at verftet som får jobben kan regne med jobb for 500 personer i rundt fem måneder.

De aktuelle verftene som var invitert til å gi tilbud på arbeidet er Westcon, Aker Stord, Bergen Group Rosenberg, Keppel og CCB.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
A.Utvik as
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Sysco
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland