Widerøe gir opp Helganes

08.10.2008
Flyselskapet Widerøe har bestemt seg for å legge ned ruten mellom Haugesund Lufthavn, Karmøy og København. Siste avgang går 30. november.

- Situasjonen som flybransjen er i gjør det vanskelig for selskapet å få utnyttet flyet som trafikkerer denne strekningen. Widerøe har derfor siste flygning fra Haugesund i november, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Antallet passasjerer på ruten har vært tilfredsstillende, men forretningsandelen har vært alt for lav.

-Vi hadde håpet å se en mer positiv utvikling her etter sommerferien, men det har ikke skjedd, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien til Haugesunds Avis.

Widerøe har heller ikke funnet utnyttelse for resten av kapasiteten på flyet som trafikkerer Haugesund-København. Rutene til København fra Haugesund og Rygge delte tidligere ett fly. Da selskapet la ned ruten mellom Rygge og København, var det ikke lenger mulig å stasjonere ett fly på i Haugesund.

-Med et sterkt krav om lønnsomhet og kostnadskutt fra eierne våre, klarer vi ikke å forsvare kun 50 prosent utnyttelse av et fly i den situasjonen bransjen er i nå, sier Richard Kongsteien.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
A.Utvik as
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Sysco
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland