Aibel i Haugesund får trolig mye å gjøre når Goliat-kontrakten nå er tildelt hovedselskapet

Skrevet .

I en pressemelding skriver kommunikasjonssjef Bjørg Sandal at Aibel er tildelt oppdraget med på kople opp og ferdigstille Goliat før oppstart på feltet. Oppdraget er et viktig tilskudd til Aibels portefølje.

Sandal skriver ikke noe om hvilke verft som vil nyte godt av oppdraget, men alt tyder på at Haugesund vil bli tilført et betydelig antall arbeidstimer.

 

Kontrakten omfatter forberedelser samt ferdigstillelse før oppstart på feltet. I tillegg vil oppdraget bestå av konstruksjonsarbeid og arbeid knyttet til ferdigstillelse av Goliat.

 

– Goliat-oppdraget er spesielt viktig for oss fordi det gir oss nyttig erfaring med innretninger som skal jobbe i Barentshavet, sier Jan Skogseth, konsernsjef i Aibel.

Kontrakten omfatter forberedelser før uttauing til feltet, ulike oppkoblings-arbeider offshore og assistanse under endelig uttesting og produksjonsstart på Goliat. I tillegg vil oppdraget bestå av konstruksjonsarbeid og arbeid knyttet til mekanisk ferdigstilling av Goliat, oppgir Eni Norge.

Det er ikke oppgitt når Goliat kommer eller hvor stor kontrakten er.

Goliat er under bygging ved Hyundai-verftet i Sør-Korea. Goliat er en FPSO (flytende, produksjons-, lager- og losseenhet) og vil bli den første plattformen av sitt slag på norsk sokkel. Goliat-innretningen skal installeres på Goliat-feltet, som befinner seg 85 kilometer nordvest for Hammerfest. Eni Norge AS er operatør for Goliat-feltet med en eierandel på 65 prosent mens Statoil har en eierandel på 35 prosent.