DeepOcean i spill

25.11.2010
DeepOcean i Haugesund er til salgs. Konkurrenten Dof Subsea i Bergen er interessert i å overta. Prisen vil avgjøre om det blir noen handel denne gangen.

Kostbare oppkjøp og svakere forsyningsmarked har førte i høst til at Trico Marine Services ba US Bankruptcy Court om å bli beskyttet mot kreditorer. Søknaden skal ikke omfatte den norske virksomheten. I Norge har selskapet Trico Supply og Trico Shipping samt at amerikanerne eier undervannsentreprenøren DeepOcean.

Restruktureringsplan
I forrige uke fikk den norske Trico-virksomheten på plass en avtale der de er sikret et nytt lån på 130 millioner kroner. Pengene skal blant annet brukes til å dekke løpende driftskostnader og arbeidskapital, skriver Dagens Næringsliv.

Men Trico må betale en høy pris for lånet med en rente på 13,5 prosent. Dersom lånet misligholdes, stiger renta ytterligere to prosentpoeng. I tillegg er det krav til en restruktureringsplan for Trico innen utgangen av uken. Om ikke denne kommer på plass, straffes Trico med rentepåslag på to prosent.

Kontrakt med Statoil
På norsk sokkel har selskapet blant annet kontrakt med Statoil om subsea inspeksjon, vedlikehold og reparasjon i Nordsjøen. Både Solstad Offshore og Østensjø Rederi leier ut fartøy til DeepOcean.

De to rederiene etablerte undervannsselskapet i Haugesund i 1999, men solgte seg ut i 2006. ODIN Forvaltning og Dof kom deretter inn i bildet, før amerikanerne overtok to år senere.

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
A.Utvik as
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Sysco
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland