For ei uke siden utlyste Vegvesenet prekvalifisering for første entreprise på Rogfast. Nå er konkurransen avlyst.

Skrevet .

På sine nettsider (ekstern lenke) skriver Våre veger at avlysningen skyldes at Stortinget ikke har gitt grønt lys for prosjektet.

Øyvind Ellingsen, som er kommunikasjonsrådgiver for Vegvesenet på Ryfast- og Rogfastprosjektene sier at Vegvesenet trodde at prekvalifisering kunne lyses ut før prosjektet er endelig vedtatt.

– Vi tok kontakt med Vegdirektoratet for å være på den sikre siden. Da fikk vi beskjed om at oppdraget ikke kunne utlyses før stortingsbehandlingen. Dermed måtte konkurransen avlyses, sier Ellingsen til Våge veger.

Videre sier Ellingsen at Vegvesenet håper at Rogfast blir behandlet i høstsesjonen.

– Hvis den blir det, kommer vi i gang et par måneder senere enn vi regnet med. Hvis Stortinget ikke får behandlet saken i år, kan forsinkelsen bli større, sier kommunikasjonsrådgiveren til Våre veger.

Prekvalifiseringen gjaldt den fire kilometer lange Kvitsøytunnelen og åtte kilometer den 26,7 kilometer lange Boknafjordtunnelen. De to skal møtes i et kryss under havbunnen. Anlegg av to kilometer vei i dagen på Kvitsøy inngår også i den første entreprisen. Vegvesenet tok sikte på å prekvalifisere 3-6 entreprenører.

 

 

Les mer her:

https://nforeningen.no/na-siles-rogfast-jobbene/