Hotellveteranen fra Stavanger

28.08.2015
72 år- og still going strong.  På Best Western Neptun Hotel er Herman Loftheim både nattevakt, sjef og ryddegutt.


Neptun, spør du kanskje. Hva er nå det?

Svar: Byens eldste hotel, plassert nord i Haugesund ved det gamle politikammeret. 45 rom (en korridor i Maritim, ifølge Loftheim) nyrenovert og familiedrevet. 7 årsverk og der senior nå venter på at sønn, medarbeider og ex-lærer Tore (47) skal overta driften om ikke så altfor lenge.

Et «glemt» hotel i bybildet, vil kanskje noen si. Det er Scandic og Henderson-familien det liksom handler om. Det vet Hermann Loftheim utmerket godt. Men han trenger ikke drive omfattende markedsføring for å få solgt rommene sine. Småbedrifter, utlendinger på jakt etter billigere overnattingstilbud og andre gjester har gitt hotellet et greit eksistensgrunnlag. Faktisk har det siste året gitt en pen økning i belegget.

Men kostnadsfokuset er sterkt, og nå i sommer er Hermann Loftheim altmuligmann. Likevel har hotellet gjennomført en betydelig oppgradering, og tre stjerners statusen står ved lag.

Hermann Loftheim er en veteran i hotellmiljøet i Haugesund. Født i Stavanger og tidlig på farten for å skaffe seg erfaring fra bransjen. Kom til Haugesund i 1961 og etter endt læretid på Saga Hotel gikk turen til Tyskland( Frankfurt) , Sandefjord , Stavanger og Tromsø før han igjen kom tilbake til Haugesund.

Og her ble han..

Saga, La Mer, Touring (Maskinhotellet, som de sa på Karmøy) Maritim og Saga igjen. Og Haugaland Hotel , like ved rutebilstasjonen på Flotmyr.

Han har mange minner, de fleste er gode. Som utbyggingen av Maritim, som han fikk gleden av å være med på sammen med  bl.a. Sverre Meling, superselgeren som fikk folk til å elske Haugesund og hotellene.

-          Jeg glemmer heller aldri tiden på Touring, hvor bare karmøybuen fikk lov til å drikke alkohol fordi det var et turisthotell. Men det var så vanskelig å holde styr på hvem som var karmøybu og haugesunder at det gikk i stå i baren. Politiet kom og bad oss skjerpe kontrollen. Gjestene måtte trekke en lapp og gi til bartenderen, og på denne sto det skrevet.

-          ” Jeg ærklærer herved på ære og samvittighet at jeg ikke er bosatt i Haugesund og har derfor anledning til å kjøpe brennevin.»

-          Litt av en tid, humrer Loftheim.

Mens han drev kafeen på Victoria-hjørnet i midten av 90-årene fikk han en henvendelse om å overta Neptun, etterlevningen av det rundt 100 år gamle Neptun Sjømannshjem.  Sammen med en kompanjong slo han til, og siden har han drevet hotell i nordre del av sentrum. For fem år siden kjøpte han kompanjongen ut, og nå er han definitivt herre i eget hus.

-          Det er blitt en livsstil, men jeg kjenner at det skal bli greit å tre tilbake om en stund. Blant de kjekkeste  tingene er alle de flotte menneskene jeg er blitt kjent med gjennom årene. Det har vært en berikelse, slutter byens hotellveteran nummer 1.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund