Sestao Knutsen er en av LNG-tankerne til Knutsen OAS som allerede seiler for Shell. Her er skipet i Panamakanalen. Foto: Knutsen OAS Shipping.

Knutsen OAS skal bygge to nye LNG-tankere i Sør-Korea

Skrevet .
Del saken og skap bevegelse

Fra før har Knutsen tretten skip under bygging etter at LNG-tankeren Traiano Knutsen nylig ble levert. Seks LNG-tankere og sju bøyelastere. Med de to siste LNG-tankerne som nå skal bygges, kommer byggeprogrammet opp i fjorten skip. Dette er høyere enn noensinne i rederiets historie, skriver Maritimt Forum.

– De to LNG-tankerne skal bygges ved Hyundai sitt verft i Samho i Sør-Korea og blir på 174.000 kubikkmeter. Det blir da til sammen seks skip i samme serie til Shell. Til nå har vi bygget ved verftene Hyundai har i Ulsan, så selve verftslokasjonen blir en ny erfaring for oss, sier viseadministrerende direktør Synnøve Seglem.

I tillegg til de to LNG-tankerne som skal bygges for Shell, har energiselskapet inngått avtale med Knutsen om opsjon på ytterligere to nye. Erklæres disse to opsjonene også, vil Knutsen OAS Shipping få åtte store LNG-tankere i arbeid for Shell.