Optimisme etter nye kontrakter

29.10.2010
To nylig inngåtte kontrakter til en verdi av rundt 100 millioner kroner, gjør livet lettere for Jan Johannesen og hans 120 medarbeidere i Marine Aluminium. Onsdag snakket han om internasjonalisering under framleggelsen av konjunkturbarometeret i Haugesund.

Det var SR-Bank med samarbeidspartnere som inviterte til en statusrapport om situasjonen i næringslivet i fylket. Hovedkonklusjonen er at vi er på vei opp av finanskrisen og at økt aktivitet i Nordsjøen er en viktig motor for næringsutviklingen på sørvestlandet. Men industrien forventer fall i investeringene for inneværende år og også for neste år.

For Marine Aluminium har 2010 vært et rufsete år, der omsetningen kommer til å ligge betydelig under normalen. Men de kontraktene som nylig er inngått om produksjon og montering av helikopterdekk og teleskopiske broer gir en viss grad av basisbeskjeftigelse neste år.

Johannessen hevdet at eksport kommer til å bli stadig viktigere for virksomheten på Nord-Karmøy. Nå står eksport fra mellom 50 og 70 prosent av inntektene. Selskapet har etablert seg i Ningbo i Kina og der går virsomheten bra. Johannesen har også øynene rettet mot Brasil, men der er det mer usikkert om det blir etablering.

- Vi kommer nok ennå til å merke følgene av finanskrisen og konsekvensene av miljøutfordringene i Mexico-gulfen i en tid. Leverandørindustrien kan langt fra friskmeldes, hevder Johannesen.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
A.Utvik as
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Sysco
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland