Pål Eide skifter beite

29.05.2009
For to år siden ble Kystdesign kåret til Årets bedrift i vår region. For kort tid siden fikk vi høre at grûnderen Pål G. Eide hadde skiftet beite og blitt daglig leder i QPC. Hva har skjedd?

Av Egil Severeide
- Ganske udramatisk, sier hovedpersonen selv. - Jeg bestemte meg i fjor sommer for å gi meg som daglig leder i Kystdesign, og samtidig finne en annen eier til min 50% andel av aksjene. Erik Bakkevig og jeg kom frem til en avtale som innebar at jeg ble ut 2008. Denne avtalen ble realisert i sin helhet tidlig i vinter, og jeg hadde min siste arbeidsdag i Kystdesign 14. februar, sier Pål G. Eide, som i 12997 startet Kystdesign og som siden 1999 har drevet firmaet sammen med Erik Bakkevig.
Han startet aksjeselskapet AEPEX AS og har siden, gjennom dette selskapet, jobbet som prosjektleder i et vrakfjernings prosjekt i den Persiske Gulf. Et prosjekt med små men økende sannsynlighet for gjennomføring, men desto større potensial dersom vi får det til, i følge Eide selv.
- Dette prosjektet kan gi arbeid til 10-20 personer i Norge i opp til 10-15 år hvis vi får det til. Jeg samarbeider med et Oslo firma, og vi har kommet langt i å sette opp en organisasjon som skal drive dette prosjektet under vår ledelse/eierskap.
Eide har dessuten bistått et knippe regionale bedrifter med produkt- og produksjonsteknikkutvikling. En uke før påske ble han spurt av ledelsen i ResQ om han kunne overta ledelsen i QPC etter Lars Bjarne Røvang, som gikk over i stillingen som i Gassco.
- I påsken startet jeg som innleid daglig leder i QPC og er nå i full gang med å realisere de målsettingene ResQ har satt for bedriften.

Eide, som er sivilingeniørutdannet fra skipslinjen i Glasgow og har tyve års erfaring fra maritim industri, forteller at QPC etter vårens omstrukturering har ca 20 ansatte. Staben består i hovedsak av teknisk kompetanse som spenner fra elektriker til doktorgrad i matematikk. Denne kompetansen brukes til å utvikle planer, prosedyrer og analyser som bidrar til økt kvalitet, effektivitet og sikkerhet hos kundene. Fimaet har 3 selvstendige fagmiljø;
- brannteknisk prosjektering mot bygg og anleggsbransjen,
- Utvikling og implementering av kvalitetsikrings systemer for bedrifter (f. eks til bedrifter som ønsker å bli ISO sertifisert)
- Teknisk sikkerhet og analyser for prosessindustrien
- Behovet for disse tjenestene er økende, men det er mange tilbydere. Så her skal det jobbes med å utvikle enda bedre produkter og tjenester som tilfører merverdi til våre kunder. Det er heller ingen ulempe å være i ”familie” med ResQ som i det siste har vunnet store kontrakter, sier Pål G.Eide.

Full fart i Kystdesign

Erik Bakkevig sitter som eneier i Kystdesign etter at han og Pål G. Eide skilte lag. Bakkevig forteller at selskapet har skaffet seg en solid posisjon innenfor markedsområdene ROV-produksjon, ingeniørtjenester og leveranse av fjernstyrte verktøy for undervannsoperasjoner. Kystdesign har 14 ansatte og har hatt en omsetning på nærmere 100 millioner kroner i hvert av de to siste årene.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
A.Utvik as
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Sysco
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland