Planter 200 trær for miljøet

08.11.2019
Tre som er fornøyde med å kunne bidra til å bedre klimaet. Fra venstre: Ingrid Henrikke Duesund, Knut Roar Tveit og "Trefadder" Anders Kristiansen.
Matvareexpressen blir trefadder og planter skog for å bli karbonnøytral
En nordmann slipper ut 10 tonn CO2 hvert år.

Et norsk grantre binder 2 tonn CO2

Ved å plante 205 trær, blir Knut Roar Tveit og hans 40 medarbeidere i Matvareexpressen karbonnøytrale. Trærne vil over tid binde over 400 tonn CO2.

I dag kunne gründer Anders Kristiansen i selskapet «Trefadder» overrekke symbolet på at Matvareexpressen er med i den store karbonfangsten. Selskapet er i følge medeier og leverandøransvarlig Knut Roar Tveit det første matselskapet i landet som bidrar til miljøregnskapet ved å plante trær på denne måten.

Det skjer på en gård i Hjelmeland, der selskapet har fått plantet ett mål med skog. Der skal trærne vokse opp og binde CO2 til nytte for miljøet.

-Vi er veldig opptatt av det grønne skiftet og har satt i verk en rekke tiltak for å framstå som en miljøvennlig bedrift. Vi gjør det fordi det er viktig, men også fordi det lønner seg. Vi ser at kommuner og bedrifter i stadig større grad vurderer leverandørenes miljøprofil når de skal inngå nye kontrakter, sier Tveit.

«Trefadder» Anders Kristiansen er veldig glade for at Matvareexpressen blir med og støtter denne ordningen, og mener matselskapet vil få en konkurransefordel i et marked som blir stadig mer bevisst og kravstor i forhold til klima og CO2-avtrykk. Trefadderordningen ble lansert på Bedriftenes Dag 29. oktober, og har allerede merket stor interesse for konseptet. - Det er spesielt gledelig at bedrifter her på Haugalandet støtter opp om dette lokale klimaskoginitiavet, sier Kristiansen, og kan fortelle at blant andre Appex og Power også er blant de som tidlig har blitt trefaddere.Bildet over viser Ingrid Henrikke Duesund og Knut Roar Tveit ved siden
av klistermerket som viser at de er et selskap med klimanøytrale ansatte. 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund