Rocker seg til jobb

17.10.2008
Rasmus William Olsen og rockebandet Audiobloom UB er en av ungdomsbedriftene som skal tjene penger på å selge tjenester til kunder på Haugalandet.

Torsdag imponerte bandet en fulltallig forsamling på Haugaland Kraft, der det var Kick-off for Ungt Entreprenørskaps Ungdomsbedriftssatsing i regionen. Audiobloom UB består av elever fra musikklinja ved Skeisvang videregående, og har allerede fått sin første jobb som ungdomsbedrift. Bandet skal spille på et julebord i Haugesund, og for det får guttene en pen slump penger til bedriften sin.

- Spennende og engasjerende, sier prosjektleder Trine S. Bjerga om arrangementet, som samlet rundt 130 elever samt et tyvetalls lærere og næringslivsfolk. Hun forteller at Ungdomsbedrift er et av Ungt Entreprenørskaps program der elever i videregående skole etablerer, driver og avvikler en ekte bedrift, med egen foretningsidé, gjennom et skoleår.

På kick-offarrangement fikk elevene inspirasjon til videre arbeid i skolen gjennom foredrag fra bl.a. grunderen Frank Vikingstad i Sysco, Finn Sandven i "Idefabrikken" , bedriftsrådgiver Jarle Torvestad i SR-Bank og Anne Schøyen i NAV Arbeidslivssenter.
Ordfører Petter Steen jr. og adm.dir. Olaf Linga i Haugaland Kraft gav også oppmuntrende ord til elevene, som selv var representert ved Inger Hanne Vikshåland og Stine Moldesæther. De fortalte om sine erfaringer fra det å drive ungdomsbedrift i fjor.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
A.Utvik as
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Sysco
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland