Caiano vil holde kjøpesummen hemmelig, men finsk børsmelding røper den.

Skrevet .
Del saken og skap bevegelse

Reder og investor Kristian Eidesvik har sikret seg kjøpesenteret Markedet i Haugesund sentrum.

Bømlo-haugesunderens Caiano Eiendom sikrer seg kjøpesenteret fra dagens to eiere, sveitsiske Partners Group og nordiske Citycon Norway AS.

-Kristian er dedikert sentrumspatriot. Å kjøpe Markedet er ikke nødvendigvis en opplagt sak rent business-messig. Dette viser at han mener det, når han sier han vi satser på Haugesund sentrum, sier Eiendomssjef i Caiano Martin Laurhammer til h-avis.no

Citycon børsmelding røper summen

Haugesunds Avis lykkes ikke i å få en kjøpssum fra Laurhammer, men viser til en børsmelding fra finske Citycon der summen er satt til 12 millioner Euro – 121,5 millioner kroner ifølge dagens valutakurs. Transaksjonen avsluttes i løpet av februar.

Han mener det vil være en fordel for både kjøpesenteret og for byen at eierne er lokale.

-Markedet har en sentral posisjon i Haugesund. Vi ser fram til å utvikle senteret videre som en del av Haugesund sentrum, sier Martin Laurhammer.

På jakt etter nye leietakere

Ifølge Caiano Eiendom har kjøpesenteret vært til salgs en stund. Med et utleibart areal på 10.600 kvadratmeter starter nå jobben med å finne nye leietakere.

-I dag er det tre butikklokaler som er tomme. Vi er allerede i dialog med mulige leietakere, sier Laurhammer.

-Markedet har vært på markedet lenge, i hvert fall i to år. Vi har vært i prosess i et halvt års tid etter at vi bestemte oss for å legge inn et tall, noe det viste seg vi kom videre med, sier Martin Laurhammer.