Assist i medvind med lokalt fokus

13.10.2016
I en bransje preget av tøff nasjonal konkurranse, gleder det lokale firmaet Assist seg over utviklingen.
Assist Haugesund tilbyr løsninger innen print, IT og kommunikasjon. Selskapet ble etablert sommeren 2014, og består av 4 partnere med lang erfaring. Vårt fokus er lokalt, med lokale konsulenter, lokale teknikere, lokalt servicesenter driftet av lokale medarbeidere, sier daglig leder, James Persson til hninfo.

 -Jeg syns det er ekstremt viktig med fokus på regionen og utviklingen i riktig retning. Enten det er flyplass, industri, europaveger, byutvikling eller Tippeligafotball. Vi må sloss hver dag på alle plan og nivåer for å bli lagt merke til. Det gjøres et godt stykke arbeid i denne regionen, sier Persson

-Jeg syns og at det samtidig er viktig at det legges litt fokus på de små og mellomstore bedriftenes prestasjoner. Samtidig som våre politikere, profiler og talsmenn for regionen tar den store kampen på nivået over oss så går vi på jobb hver dag med det samme ønske; å holde hjulene gående. Når våre konkurrenters regioner ikke lenger gir nok næring så ser de seg etter større distrikter og et bredere marked.

Da opplever vi økt konkurranse fra blant annet Bergen, Stavanger og faktisk og Oslo. Det er da vi føler at vi er mellom to større byer. Dette gjelder alt fra renhold, vedlikehold og prosjekter i de fleste ulike markeder.

 -Assist Haugesund er i rute, og jeg mener det skyldes at våre kunder setter pris på en ekte lokal aktør som er til stede, og at vi har holdt oss til vår langsiktige strategiplan. Det var klart vi var spente når vi sa fra oss trygge jobber og satset på Assist, men vi har ikke angret en dag, fortsetter Persson.

James Persson har også en oppfordring til alle i denne regionen: - Jeg vil at vi skal hjelpe hverandre med å sørge for at hver hundrelapp blir brukt opptil flere ganger før den forlater regionen. Gi lokale aktører den muligheten de fortjener og har behov for. Jeg skal for eksempel ikke bruke et vaskebyrå fra Sandnes eller kjøpe asfalt fra Bergen, fortsetter Persson

 -I 2015 var målet for Assist og vokse. Dette klarte vi. Vi valgte å kjøre en tøff etablering og oppstartsprosess. Vi vant også større avtaler som gir økte kostnader i 2015 og 2016, men som samtidig gir oss veldig gode forutsettinger i årene fremover sier Persson.-Større avtaler og utgiftene med etablering, samt en del forhandleroppstartkostnader preget regnskapet i 2015.

I 2016 ligger både omsetning og resultat langt foran budsjett, når vi skriver september, sier en glad Persson, som takker kundene for tillitten de har vist nykommeren i markedet. Fasit så langt er bare pluss- måneder, og vi kommer til å fortsette med å investere for fremtiden. Vi søker derfor fortsatt etter folk, og har allerede ansatt 2 personer siden oppstarten for to år siden, avslutter Persson.

Les også: Assist overtar Canon Haugesund
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund